ציוד לאטליז – המדריך המלא

פתיחת אטליז

הקמת אטליז הינה משימה שיש לבצע תוך מתן תשומת לב לכל אחד מהשלבים, החל בתכנון האטליז וכלה בבחירת הספקים למוצרים השונים. בין אם מדובר באטליז גדול שישרת קהל לקוחות רחב ובין אם מדובר באטליז בוטיק שכונתי, יש רשימת ציוד לאטליז שהינו בגדר חובה.

 כמה עולה לפתוח אטליז?

על מנת לענות על שאלה זו, יש להקדים ולומר כי מחיר הקמת אטליז משתנה בהתאם למשתנים הבאים:

  • גודל המקום – בין אם מדובר על שכירות מקום ובין אם מדובר על רכישת מקום ייעודי לאטליז, גודל השטח הוא אחד מהמשתנים העשויים להשפיע על עלות פתיחת אטליז. כלל האצבע הוא, שככל שהמקום גדול יותר כך המחיר יעלה בהתאם.
  • כמות מקררים לאטליז – בין המוצרים הכי חיוניים באטליז, הם המקררים והמקפיאים. יש צורך להצטייד במקפיא תעשייתי לטובת הקפאת בשרים וכן במקררי תצוגה ותעשייתיים לטובת שמירת בשרים בטמפרטורה מבוקרת. על כן, במידה ומדובר באטליז גדול, המשמעות היא שיש יותר מוצרים לשמור בקירור ולכן יש לרכוש יותר מקררים, דבר שייקר את עלות פתיחת האטליז
  • רישיונות שונים – כמו בפתיחת כל עסק לממכר מזון, יש צורך לקבל רישיונות שונים ממשרד הבריאות, כבאות והצלה, מס הכנסה וכן הלאה. לעיתים על מנת לקבל חלק מהרישיונות יש לערוך שינויים שונים בבית העסק (דוגמת התקנת מערכות לגילוי וכיבוי אש), העשויים לייקר את פתיחת האטליז

רשימת ציוד לאטליז

על מנת לפתוח אטליז יש להצטייד ברשימת הציוד הבאה:

  • מקררים ומקפיאים – כאמור, אחד מהפרטים החיוניים ביותר באטליז הינם המקררים והמקפיאים
  • מטחנת בשר על מנת לטחון בשרים שונים בצורה טובה, יש להצטייד במעבדי מזון מקצועיים, שיוכלו לעבוד גם במשך עבודה אינטנסיבי
  • ציוד לקצבים – ציוד זה כולל סכינים איכותיות, קרשי חיתוך, כפפות ייעודיות ורשימת ציוד שתשרת נאמנה את הקצבים
  • פתרונות אחסוןלטובת אחסון הולם של המוצרים וחומרי הגלם השונים, יש להצטייד בפתרונות אחסון ראויים

דגשים לבחירת הציוד לאטליז

חשוב טרם בוחרים בציוד לאטליז לפעול על פי הדגשים הבאים:

  • בטיחות – יש להזכיר כי עבודה באטליז נעשית בסביבת סכינים חדים, לכן יש לבחור בציוד שמעבר להיותו יעיל בעבודה יהיה גם בטוח עבור הקצבים
  • איכות – חשוב לבחור בציוד איכותי ומקצועי, שיוכל להתמודד גם בעבודה ממושכת ואינטנסיבית. על מנת להבטיח ציוד שכזה, יש לבחור לרכוש את כל הציוד מחברה מקצועית ואיכותית, המספקת ציוד איכותי ומקצועי. 
  • המלצות וביקורות – על מנת לרכוש את הציוד מחברה אמינה, ניתן להיעזר בהמלצות מאנשים שרכשו בעבר ציוד זהה לציוד שאתם נדרשים לרכוש. במידה ואינכם מכירים אנשים כאלה, ניתן להיעזר בהמלצות הרבות שנמצאות ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות
  • מחיר – בין אם מדובר על אטליז גדול ובין אם מדובר על אטליז קטן, חיסכון בעלויות הוא תמיד מבורך. לכן, מומלץ לערוך סקר שוק ולהשוות בין המחירים שהוצעו לכם עבור אותו מוצר. יש לציין כי מחיר זול מדי, לעיתים מהווה נורת אזהרה המתריעה על מוצרים או ציוד באיכות ירודה. לכן, חשוב לבחון היטב את איכות המוצרים ולא לפעול על פי שיקול כלכלי ותו לא
  • מגוון מוצרים – מומלץ לרכוש כמה שיותר ציוד מספק אחד ולא לבצע כמה וכמה רכישות קטנות של מוצרים בודדים. ברכישה אחת מרוכזת תוכלו לחסוך זמן ולעיתים גם כסף. לכן, מומלץ לבחור בחברה המספקת מגוון רחב של מוצרים וציוד לאטליז.

קצב – דלת בשר וציוד לאטליז

אנו בחברת קצב ציוד ומערכות בישול למטבח המקצועי, מתמחים כבר למעלה משני עשורים ביבוא, אספקה, התקנה ושירות של ציוד ומערכות בישול למטבחים מקצועיים, מרמת הפריט הבודד ועד למערכי בישול שלמים, למגוון רחב של מטבחים מקצועיים, בתי קפה, ברים, מסעדות, בתי אבות, בתי חולים, בתי מלון ועוד. בין אם אתם עתידים לפתוח אטליז ובין אם אתם מחפשים אחר ציוד לאטליז קיים, אנו הכתובת המדויקת ביותר עבורכם.

לכל שאלה או התייעצות, מוזמנים ליצור אתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם:

טלפון: 04-8424499

פקס:   04-8424299