דוכן שווארמה
בישראל ניתן להבחין בדוכני שווארמה הפזורים בכל עיר ועיר. אנשים רבים עם זיקה לענף מחליטים שהם רוצים לקחת את התחביב שלהם צעד אחד קדימה ומחליטים לפתוח דוכן כזה בעצמם. פתיחת דוכן שווארמה, או לחלופין הוספת שווארמה למסעדה קיימת, דורשת ציוד מקצועי. במאמר הבא תוכלו לקרוא על הציוד הייעודי ועל טיפים לרכישה נכונה.
ציוד לשווארמה
להלן רשימה של ציוד בסיסי שהינו בגדר חובה לכל דוכן שווארמה:
- מתקן שווארמה למסעדות – הציוד הראשוני שיש להצטייד בו, הוא כמובן מתקן השווארמה. כיום, יש מגוון רחב של דגמים וסגנונות לאותו מתקן, כך שיש לבחון את הצרכים הספציפיים שיש לדוכן השווארמה אותו אתם עתידים לפתוח. לדוגמא, במידה ואתם מחליטים לפתוח דוכן שווארמה די גדול שישרת קהל לקוחות גדול, מומלץ לבחור במתקן גדול או אפילו לשלב כמה מתקנים.
- ציוד למטבח – לרוב, בדוכני שווארמה יש צורך גם בציוד מטבח בסיסי, דוגמת צ’יפסרים, תנורים (במידה ואופים את הלחמים במקום) וכן ציוד מטבח בהתאם למאכלים הנוספים שכל דוכן מציעה.
- מקררים שונים – לכל עסק לממכר מזון יש צורך להצטייד במקררים מסוגים שונים. מקררי סלטיה המוצגים בחזית המסעדה, יציגו ללקוחות את מגוון הסלטים שהמקום מציע ויבחרו על פי טעמם האישי. לעומת זאת, מקררים תעשייתיים עומדים או שוכבים, ימוקמו לרוב במטבח המסעדה, לטובת שמירת חומרי גלם בטמפרטורה מבוקרת. ברוב המקרים יהיה צורך להצטייד גם במקפיאים תעשייתיים וכן במקרר עומד לבקבוקי השתייה.
- סכינים ייעודיות – על מנת לחתוך את גלגל השווארמה, יש להצטייד בסכין ייעודי. כיום ניתן למצוא גם מכונת חיתוך חשמלית כחלופה לסכין. בחירת הסכין חשוב שתעשה בצורה משכילה, משום שסכין מקצועי עשוי לספק חיתוך מהיר יותר, עובדה שתאפשר להגביר את קצב העבודה.
- ברזים – כמו בכל מטבח, יש להצטייד בברזים איכותיים לטובת שטיפת ירקות או שטיפת ידיים. כמו כן, בדוכני שווארמה שונים יש גם כיור לשימוש הלקוחות, שגם עבורו יש להצטייד בברז איכותי.
- ריהוט – במידה ומדובר בדוכן שווארמה המציע גם מקומות ישיבה במקום, יש להצטייד בריהוט כמו כסאות ושולחנות לשימוש הלקוחות. חשוב לבחור בריהוט שיהיה גם נוח מעבר להיותו מעוצב.
איך בוחרים ציוד לדוכן שווארמה
על מנת לרכוש את הציוד בצורה נכונה, ניתן להיעזר בטיפים הבאים:
- שימו לב לגודל המקום – אלמנט חשוב ביותר שיש לשים לב אליו טרם רוכשים כל ציוד לדוכן השווארמה, הוא הגודל של המקום. כאשר מדובר על גודל המטבח, על פיו ניתן להתאים ציוד בכמותו ובגודל מתאים, תוך השארת מקום שיאפשר לעבוד בו. בנוסף, גודל הדוכן עצמו או המטבח החיצוני בו נמצא מתקן השווארמה חשוב לא פחות. כך, יש לבחור ריהוט וציוד בכמות ובגודל שיתאימו לגודל החלל.
- מקצועיות – חשוב לבחור את כל הציוד מחברה מקצועית ואמינה, שמספקת ציוד מקצועי למטבחים תעשייתיים. בחירה שכזו תבטיח לכם קצב עבודה מהיר מבלי שיצוצו תקלות עקב עבודה אינטנסיבית של ציוד המטבח.
- מחיר – תהליך של כל עסק לרבות דוכן שווארמה, כרוך בהוצאות כספיות שונות. על כן, כל חיסכון בהוצאות יהיה מבורך. באמצעות סקר שוק קצר והשוואת מחירים בין כמה חברות המספקות ציוד לדוכן שווארמה, ניתן לחסוך סכום כסף לא קטן.
- מגוון מאכלים – דוכני שווארמה לעיתים מציעים מאכלים נוספים מעבר לשווארמה. לכן, במידה ויש מספיק מקום במטבח, ניתן להצטייד בציוד מתאים ולשלב בתפריט עוד מאכלים ליצירת מגוון.
קצב – ציוד למטבח המקצועי
אנו בחברת קצב ציוד ומערכות בישול למטבח המקצועי, מתמחים כבר למעלה משני עשורים ביבוא, אספקה, התקנה ושירות של ציוד ומערכות בישול למטבחים מקצועיים, מרמת הפריט הבודד ועד למערכי בישול שלמים, למגוון רחב של מטבחים מקצועיים, בתי קפה, ברים, מסעדות, בתי אבות, בתי חולים, בתי מלון ועוד. בין אם אתם עתידים לפתוח דוכן שווארמה ובין אם אתם מחפשים אחר ציוד לדוכן קיים, אנו הכתובת המדויקת ביותר עבורכם.
לכל שאלה או התייעצות, מוזמנים ליצור אתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם:
טלפון: 04-8424499
פקס: 04-8424299